Belly Fitness

          Belly Fitness je koncept, sve popularniji u svetu. Objasnićemo kakve sve prednosti, ima ovaj zahtevan, ali zabavan vid rekreacije.

Čas orijentalnog plesa je naporan koliko i fitness trening. I upravo zbog toga što se pročulo da su časovi orijentalnog plesa veoma naporni, na časove ne dolaze samo oni koji žele da nauče ovaj ples, već i oni koji žele da se oslobode viška koligrama, ili da steknu kondiciju i zategnu mišiće. Instruktori orijentalnog plesa su uvideli koliko je bitno ojačati mišiće ruku i nogu zbog osnovne pozicije tela u plesu, dok su opet fitness treneri shvatili da, koristeći elemente iz orijentalnog plesa mogu kod vežbačica razviti gracioznost, ženstvenost i eleganciju, a istovremeno, kroz isrpljujuće vežbe izvoditi nežne i snažne pokrete, i sve to u veseloj i zabavnoj atmosferi. I tako je nastao Belly Fitness – živahni spoj najstarijeg plesa na svetu i savremenog načina vežbanja, koji stvara zaista lepo telo i dobro raspoloženje. Poznato je da Belly Dance plesačice imaju nežne obline i veoma atraktivan stomak, kao i da, samo snagom mišića, mogu okretati novčić od pupka na gore ili dole.

Svaki čas počinje zagrevanjem i pripremom tela za fizičku aktivnost. Uz učenje pokreta trbušnog plesa, svaki put se rade i vežbe za sve mišićne grupe, tako da su svi efekti kardio i fitness treninga postignuti. Časovi su naporni ali zanimljivi, na različite načine pristupamo istoj stvari kako bi svako pronašao najbolje objašnjenje za ono što učimo. "Ponavljanje je majka znanja!" Na kraju časa sledi istezanje i opuštanje mišića, kako oni ne bi bili zgrčeni i kako bi se izbegla upala mišića, koja se često javlja na početku.

Postoji grupa pokreta koja se izvodi brzo, energično, naglašavajući udare kukovima na gore, dole, napred ili kroz rotaciju, u kretanju ili kroz čučnjeve i iskorake, a postoji i druga grupa pokreta koja se izvodi polako, uz sporo istezanje i zadržavanje tela u istegnutom položaju. U svakom slučaju, svi ovi pokreti aktiviraju celo telo i oblikuju ga. Istovremeno, kroz te pokrete izvodimo još i vežbe iz fitnesa, za jačanje ruku, nogu, leđa, kao i vežbe za oblikovanje tela, čime se dobija zaista sveobuhvatan trening - i to kroz igru. Trening nije nastup, i zato treba biti opušten, raditi vredno i znojiti se, znojiti se. Ako Vam je nešto mnogo teško - nasmejte se, ne stidite se, nije ni bitno da li ste nešto pogrešili, bitno je da pažljivo pratite uputstva instruktora i da se trudite. Na kraju, najvrednije od svega je onaj prijatan osećaj umora koji ćete imati nakon treninga, a svakako, ukoliko budete istrajni i uporni - ni uspeh neće izostati.

Vežbe disanja, koje su sastavni deo svakog treninga, izuzetno su važne, kako za što bolji protok kiseonika telom, tako i za pravilan rad srca, naročito kada smo zadihani i kada je telo pod naporom. Od posebnog su značaja za pušače, posebno ako pokušaju da se odviknu od te nezdrave navike. Vežbe koje se rade utiču povoljno na kičmeni stub, naročito kod osoba koje pate od skolioze, ubrzavaju metabolizam, jačaju, ne samo mišiće abdomena, nego i celog tela.

Još jedna prednost ovakvog treninga je ta da ne postoje ograničenja u godinama ni u telesnim dimenzijama. Potrebno je samo zdravlje i dobra volja. Preporučuje se deci i trudnicama uz, naravno, prethodne konsultacije sa lekarom.

Časovi su predviđeni samo za osobe nežnijeg pola. Devojkama koje nemaju naglašene obline biće možda malo teže, posebno u početku, da osete svoje kukove i imaće osećaj kao da se pomeranje njihovih bokova ne vidi, ali vrlo brzo će savladati ovu veštinu. Sa druge strane, ni krupnije devojke nemaju razloga za brigu. Zahvaljujući redovnom treniranju Belly Fitness-a, vaši mišići će jačati, telo se zatezati, a i kilogrami će, sigurno, lakše da se smanjuju vremenom, uz adekvatnu redukciju ishrane, zbog ubrzavanja metabolizma i pojačane potrošnje kalorija. Trening služi i tome da steknete pravilno držanje tela, kao i da postanete svesni svakog dela svog tela i kako ono zrači, spolja i iznutra. Male tajne ovog plesa uticaće da steknete drugačiju sliku o sebi i podstići će vašu samosvest na pozitivan način.

Belly Fitness ispunjava osnovni wellness zahtev: harmoniju između tela, duha i duše. Telo napreduje kao posle najboljeg kardio treninga, dok duh ima satisfakciju zbog savladavanja neobičnih plesnih koraka, a duša uživa u lepoti muzike, kostima, izražavanju emocija kroz nežne pokrete.

 
Vrh strane
There are many unlawful people who attempt to sell some production of a bad quality, not only replica watches sale. To determine the lawfulness of these operations you can find some online News on replica watches sale resources related to that problem. You ought to understand that you buy some replica watches, so do not think that it will excellently work for hundred years. rolex replica sale are known for their design and outstanding quality and it is the dream of many to wear it on the wrist and flaunt it in style. The name rolex replica sale itself conjures up an image of grandeur and class and they have fascinated people all over the world with their appearance, exclusive mechanism and precision in timing. Among the major rolex replica sale brands, Rolex holds a very important position for its lovely designs and superior quality.