Bellydance

          Naziv „Belly Dance“ potiče od francuskog izraza „Danse Du Ventre“, što u prevodu znači ples stomakom. To je orijentalni ples, a ako znamo koje geografsko područje obuhvataju zemlje orijenta - onda shvatamo koliko je to širok pojam. Svaka od ovih zemalja ima sebi svojstvene stilove. Ipak, pod ustaljenim nazivom „orijentalni ples“ se podrazumevaju plesovi koji su nastali na području severne Afrike, Arapskog poluostrva, Indije kao i na teritoriji današnje Turske. To je, inače, područje na kome su se razvile prve civilizacije, pa se smatra najstarijim plesom na svetu i datira još iz perioda Sumera, Akada i Mesopotamije.

Orijentalni (trbušni) ples istovremeno opušta telo i daje mu snagu. Nadahnjuje nas pozitivnom energijom života, darujući nam ne samo estetsko zadovoljstvo, već i zdravlje i mladost.

Danas je veoma sofisticiran, sa elementima klasičnog baleta, lepršav, ali prožet vibracijama i udarima kukova, kojima se prati ritam, uz graciozno držanje, nežne pokrete rukama, kao i odgovarajući izraz lica – kojima se izražavaju emocije i izražava ženstvenost. Ovo je ples posvećen ženi – nežnoj, ali istovremeno i snažnoj.

Učenje plesa

Učenje pokreta je veoma važno u plesu, a osnove se steknu nakon 3 - 6 meseci. Ako znate da izvedete ispravno pokrete, ne znači i da umete da plešete Belly Dance. Plesanje je celina pokreta kojom pratimo muziku i pri tome, pokušavamo telom da izrazimo sve emocije koje u nama budi data melodija. U početku, kada pustimo muziku osećamo se pomalo „stegnute“, kao da ne znamo koji bismo pokret prvo izvele. Čak i ako naučimo koreografiju, stalno brojimo, mislimo koji pokret je sledeći i da li smo nešto propustile i to nas zbunjuje. Jedna od najvažnijih stvari jeste sposobnost da se opustimo, da se prepustimo muzici i da nas ona vodi. Nekome je potrebno više, a nekome manje vremena da bi se pronašao način kako da se telo opusti. Tek tada, pokreti počinju da se sa lakoćom izvode i to je, zapravo, pravi početak učenja trbušnog plesa. Međutim, ovo učenje nema kraja, pošto je umetnost plesa neiscrpni izvor znanja, energije i trajna osnova za istraživanje.

Na prvim časovima većina polaznica su stidljive i nesigurne. Pokreti su teški, čak i za one koji su se bavili nekim drugim plesom, borilačkom veštinom, aerobikom ili bilo kakvom drugom fizičkom aktivnošću. Vežbe koje radimo, pokreti koje učimo, ritam sa kojim se susrećemo po prvi put su jedinstveni i svojstveni samo ovom plesu i nemaju mnogo zajedničkog sa ostalim aktivnostima. Svakoj polaznici, bar jednom, prođe kroz glavu da nikada neće napredovati i izvesti pojedine pokrete. Kada, posle napornog rada, po prvi put budete primetile u ogledalu da ste uspele da izvedete nešto što Vam se činilo veoma teško, oko čega ste se puno trudile, prosto i ne budete svesne kad pokreti počnu da se nižu jedni za drugim i tada stičete samopouzdanje koje nosite sa sobom i van časova. Ples je teška veština, ali mnogo lepa i višestruko korisna. Postajete, sve više, svesne sebe, svoje ženstvenosti i pune samopouzdanja, a na život gledate sa više optimizma.

 
Vrh strane
There are many unlawful people who attempt to sell some production of a bad quality, not only replica watches sale. To determine the lawfulness of these operations you can find some online News on replica watches sale resources related to that problem. You ought to understand that you buy some replica watches, so do not think that it will excellently work for hundred years. rolex replica sale are known for their design and outstanding quality and it is the dream of many to wear it on the wrist and flaunt it in style. The name rolex replica sale itself conjures up an image of grandeur and class and they have fascinated people all over the world with their appearance, exclusive mechanism and precision in timing. Among the major rolex replica sale brands, Rolex holds a very important position for its lovely designs and superior quality.