Članak o orijentalnom (trbušnom) plesu i njegovom uticaju na plesača

          Orijentalni (trbušni) ples odražava umetnost življenja. Dokazuje vrednost, dubinu i lepotu života kao fenomena. To je ples životne radosti i beskrajne slobode. Očaravajućim pokretima, gracioznim talasima, magičnim vibracijama može se odraziti čitavo duševno stanje, i cela ljudska suština. Postepeno otkrivanje tajni umetnosti orijentalnog (trbušnog) plesa pročišćava i oplemenjuje svaku dušu. Uvežbavanjem novih pokreta produbljuje se saznanje o sebi i beskonačnosti svojih mogućnosti.

Orijentalni (trbušni) ples istovremeno opušta telo i daje mu snagu. Nadahnjuje nas pozitivnom energijom života, darujući nam ne samo estetsko zadovoljstvo, već i zdravlje i mladost.

Ples omogućava osećanje zadovoljstva od pokreta, i ljubavi prema celom svetu, uči nas radosti prema sadašnjosti a i prošlosti. Postepeno osvajajući elemente orijentalnog (trbušnog) plesa žena počinje polako da se menja. Razvija se gipkost pokreta, mekoća i osećajnost. Sloboda pokreta koju pruža orijentalni (trbušni) ples vodi ka unutrašnjoj slobodi. To se ogleda u ljubavi prema sebi i ponosu prema sopstvenom telu. Žena postaje zanimljivija i privlačnija sebi i ljudima koji je okružuju.

Orijentalni (trbušni) ples je magična umetnost uspomoć koje žena stvara istinsku lepotu, pokazuje neprocenljivost svoje duše i jedinstvenost tela. On je kao prelepi cvet koji se iznenada otvara u duši zene koja počinje da igra. Orijentalni (trbušni) ples ponekad nazivaju plesom radosti, jer je nemoguće igrati prisiljavajući sebe, vec samo sa zadovoljstvom i nežnošću prema sebi i svojoj duši i telu.

Ples je jedinstvena umetnost koja vodi ka bogaćenju duše i ispunjenosti života. Najtanje nijanse emocija, koje se ne mogu iskazati ni rečima ni dodirom mogu doći do izražaja u toku plesa. Radost, patnja, harmonija, strah, tuga, očajanje, smirenost, uzbuđenje, strast. . . Svaki najmanji pokret tačno oslikava vase duševno stanje.

Telo i duh su neraskidivo povezani. Izgled i pokreti tela uvek odražavaju pravo duševno stanje osobe, pa je nemoguće prikazati lepotu tela zanemarujući unutrašjne bogatstvo i plemenitost. Igranjem oslobađamo dušu od neprijatne napetosti, razdražljivosti, nervoze. Negativna energija koju svako od nas poseduje, se u procesu igre transformiše u čarobno osećanje radosti. Kroz magiju pokreta se izražava istinska ženstvenost, gracioznost, dostojanstvo, iskrenost misli i čistina duha.

Svaki put sve počinje iznova. Duša pre svakog plesa ponovo priprema telo za novu nepoznatu igru.

Očekuje se početak muzike. Ne čuje se ništa, oko nas je samo kristalna tišina.

U toku igranja bolje je ne razmišljati o samim pokretima i tehnici, već se potpuno posvetiti osećanjima u tom trenutku. Neka sva pažnja bude ustremljena samo ka ritmu muzike, a savršenstvo pokreta zavisi od usklađenosti našeg duševnog stanja sa tim ritmom. Stopiti dušu sa ritmom i posvetiti mu celo telo. Tonuti u čarobnoj muzici koja nas nenametljivo uvlači sve dublje. . .Koja sama pokreće naše telo, izvlačeći iz njega najgracioznije, najženstvenije pokrete. . .Vreme se zaustavlja i nesvesno ne primećuje. Možda ono protice neverovatnom brzinom, a možda sasvim nestaje. To više nema značaja! Ceo naš život, prošlost, svet i ljudi oko nas odjednom iščezavaju iz naše svesti. . .Igramo sve brže, zaboravjajući na sve oko sebe. I kao da se na vrhuncu ove naše otuđenosti od sveta u nama otkriva ceo novi život! Ono što je do tog trenutka bilo najdublje, najskrivenije u nama odjednom se, zahvaljujući plesu, prikazuje u sasvim novom svetlu i u potpunosti zapljuskuje naše telo i duh. Sigurno je da otkrivamo, a možda i stvaramo novu dimenziju unutar sopstvene duše. Beskonačni pokreti se najpre uobličavaju u našim mislima, a zatim se prenose na telo međusobno se prepliću i stvaraju neprekidni tok koji mi nazivamo plesom. Oseća se samo vatrena strast, samo ogromna želja, i otkriva se novo biće u sebi.

Orijentalni (trbušni) ples je dostupan svakoj ženi bez ograničenja. Zato svi mogu da se bave plesom i nalaze radost u tome, bez obzira na uzrast, građu tela i to da li su nekada učile da igraju. Jer u svakoj osobi se iznenada može otkriti bezbroj talenata i naklonosti, treba joj samo pružiti odgovarajuće mogućnosti da se razvija.

Cilj trbušne plesačice nije samo da zavede posmatrača i pridobije njegovu pažnju. Cilj je pre svega da pokaže sebe i svu lepotu sopstvenog tela, uzvišenost i dostojanstvo duše. Orijentalni (trbušni ples) uči ženstvenosti, gracioznosti, umeću vladanja sopstvenim telom. Razvija samouverenost i dostojanstvo, ljubav i nežnost. Ovo je ples ženske duše koji naglašava individualnost i slobodu emocija svake plesačice. Jednom rečju, sama činjenica da trbušni ples živi i napreduje i da je njegova istorija duga hiljadama godina govori ne samo o njegovoj popularnosti, već i o skrivenom smislu. Treba samo početi, otkriti za sebe makar delić jedinstvenog magičnog sveta igre, koji će vas nenametljivo vući za sobom sve dublje. Toliko da ćete jednog dana shvatiti da više ne možete živeti bez plesa. Da je on u potpunosti promenio vaše misli, vaš um, vaše poimanje stvarnosti i ceo vaš život. I shvatićete da je Vaš život mnogo bogatiji!

 
Vrh strane
There are many unlawful people who attempt to sell some production of a bad quality, not only replica watches sale. To determine the lawfulness of these operations you can find some online News on replica watches sale resources related to that problem. You ought to understand that you buy some replica watches, so do not think that it will excellently work for hundred years. rolex replica sale are known for their design and outstanding quality and it is the dream of many to wear it on the wrist and flaunt it in style. The name rolex replica sale itself conjures up an image of grandeur and class and they have fascinated people all over the world with their appearance, exclusive mechanism and precision in timing. Among the major rolex replica sale brands, Rolex holds a very important position for its lovely designs and superior quality.